Selecteer een pagina

Over ons

Brikawood Nederland

Mijn werkend leven begon varend onder water en na een kleine eigen meubelmakerij en een projectmanagement rol in de IT heb ik 14 jaar bij Deep, een bedrijf in hydrografie en geofysica, mee mogen helpen groeien en bloeien. Begin dit jaar (2020) was het tijd voor een nieuw avontuur. Vanuit mijn voorliefde voor de natuur, hout en duurzaam bouwen zag ik op Youtube het filmpje van Brikawood. Ik besloot Alain en Patricia te schrijven: ‘Echte innovaties zijn eenvoudig van uiterlijk, maar goed en volledig doordacht….’ begon ik mijn bericht en dat beeld is alleen maar versterkt. De bouwcrisis, de urgentie om écht duurzame woningen te gaan bouwen en het schaarse aanbod deden de rest.

Om het systeem beter te begrijpen heb ik toen de opleiding tot Passive House Consultant gevolgd en ik kan daar dan ook over adviseren.

In juli 2020 ben ik op bezoek geweest bij ‘l’école Brikawood’. Daar op een bouwplaats in Toulouse was ik overtuigd. Daar bleek ook een goede klik en stevig vertrouwen wederzijds te zijn. Daarom mag ik me nu met trots de exclusief licentiehouder Nederland van Brikawood noemen! Er is namelijk geen enkele goede reden meer om niet volledig duurzaam te bouwen; een gezonde woning in een gezonde wereld is nu bereikbaar voor iedereen!

Gert-Jan Siepel

Historie

De Franse ingenieur Alain Romero is de uitvinder van het Brikawood systeem. Na vele jaren technische ontwikkeling bij verschillende constructiebureaus besloot hij zijn eigen vinding uit te gaan werken. Alain is de architect van het systeem, heeft de kwaliteitsborging en productieprocessen opgebouwd en is de technische backbone van Brikawood. Samen met Patricia Dutreux, voormalig advocaat bedrijfs- en internationaal handelsrecht en het zakelijk en commercieel geweten, is Brikawood in een periode van 11 jaar doorontwikkeld tot volwassenheid. In deze periode zijn vele uitgebreide bouwfysische tests en certificeringstrajecten doorlopen waarmee conformiteit aan Europese regelgeving is aangetoond en het systeem is beschermd door 11 patenten. In deze periode zijn meer dan 120 woningen gebouwd in Frankrijk.

Recent hebben ze de productie in Frankrijk aan een licentiehouder overgedragen. Momenteel is alle energie gericht op het verspreiden van de kennis over het systeem middels licenties.  Om hiermee aan de enorme vraag vanuit de hele wereld te voldoen.

Zo lopen Uruguay, Brazilië en Hongarije voorop, gevolgd door serieuze interesse vanuit Engeland, Duitsland, USA en Canada. En nu dus ook in Nederland; Alain et Patricia, je vous suis reconnaissant de m’avoir fait confiance et je vous embrasse!

Snel contact

+31 (0)6 - 222 000 76

Brikawood Nederland opereert onder licentie van Romero/Dutreux